Plišek: Sparta je izazov za sve nas

Češki stručnjak iz Praga za SportSport.ba

Plišek: Sparta je izazov za sve nas

Trener FK Sarajevo Jiri Plišek imaće poseban motiv sutra protiv praške Sparte, s obzirom da taj tim dolazi iz njegove domovine.

Češki stručnjak na kormilu bordo tima sa Koševa jako je dobro upoznat sa Spartom, što je svakako adut više na račun našeg vicešampiona.

"Sparta je za sve nas, pa i mene lično, veliki izazov. Radi se o velikoj ekipi koja ima ugled i u Bosni i Hercegovini. Mi imamo svako pravo da budemo zadovoljni nakon što smo eliminisali Orebro, ali ne planiramo na tome stati", kaže Plišek za SportSport.ba iz Praga.

"I ovdje u Češkoj, ali i u Bosni i Hercegovini vlada veliko interesovanje za ovu utakmicu. Mi svakako moramo respektovati Spartu, prema kojoj gajim i neke osjećaje, ali naš je cilj da sutra pokažemo koliko možemo. Neće biti lako, ali nećemo se predati, to je sigurno", dodao je češki stručnjak.

"Situacija se Sedinom Torlakom nije laka, a u ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću reći da li će se naći u sastavu ili ne".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.