Pliska: Bili smo bolja ekipa od Rudara

Olimpic iz Prijedora donio bod

Pliska: Bili smo bolja ekipa od Rudara

Olimpic je jučer u prvom kolu Premijer lige na gostovaju odigrao neriješeno (1:1) sa Rudar Prijedorom. Almir Pliska, napadač Vukova, ističe da rezultat nije zadovoljavajući, jer je sarajevska momčad bila dosta bolja, pogotovo u drugom poluvremenu.

Strijelac gola za Olimpic poslije nešto više od pola sata igre, bio je Almir Pliska, nakon što je prethodno zajedno sa Milošom Vidovićem promiješao odbranu Prijedorčana. Rezultat je poravnao Đorić, a on se nije mijenjao do kraja susreta.

"Mislim da rezultat nije zadovoljavajući. jer smo bili dosta bolja ekipa, pogotovo u drugom poluvremenu. Ali, sve u svemu ni jedan bod nije loš za prvu utakmicu i gostovanje u Prijedoru", rekao je Pliska za SportSport.ba, dodavši:

"Igrali smo kao ekipa dosta dobro i disciplinovano i u toj igri ja sam malo iskočio i postigao gol. Mnogo mi znači ovaj pogodak, jer je prva utakmica i ovo mi je veliki stimulans da i u narednim kolima nastavim ovako".

Olimpic je u ovom prelaznom roku doveo dosta kvalitetnih pojačanja. Pliska ističe da treba još vremena da se oni ustale u timu Vukova, te da se sarajevska momčad ove sezone može plasirati u Evropu.

"Da, dobili smo dosta dobrih pojačanja. Momci će se sigurno uklopiti. Npr. Regoje je već standardan, dok se na ostale još čeka da se ustale u timu. Olimpic ove sezone napada prve četiri pozicije i to ćemo uz sportsku sreću i davanje maksimuma i izboriti, tj. plasirati se u Evropu", dodao je Pliska za kraj razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.