Pliska: Gol nisam mogao proslaviti

Pogodio mrežu kluba u kojem je ponikao

Pliska: Gol nisam mogao proslaviti

Almir Pliska, napadač koji je ponikao u Sarajevu, sinoć je u malom gradskom derbiju postigao pogodak svom bivšem klubu. No, iz poštovanja prema bordo dresu gol nije proslavio.

Olimpic je sinoćnjom pobjedom nad Sarajevom, izravnim konkurentom za izlazak u Evropu, načinio veliki korak. Savić je načeo mrežu bordo tima, a na 2:0 povisio je Pliska lijepim golom. Konačnih 2:1. postavio je Avdić.

"Bio sam sretan zbog gola, ali jednostavno nisam mogao proslaviti gol. Već sam ranije rekao ukoliko se to dogodi da neću slaviti", rekao je Pliska na početku razgovora za SportSport.ba.

"Imamo veoma kvalitetnu ekipu. Što je najvažnije, ne samo prvih jedanaest, već i klupu. Sigurno je da sa ovim timom možemo doći do Evrope", dodaje 23-godišnji napadač Vukova.

Željezničar i Čelik sastat će se u finalu Kupa Bosne i Hercegovine. Ukoliko Plavi sa Grbavice osvoje trofej i četvrtoplasirana ekipa izborit će plasman u Evropu.

"Mislim da Željezničar ima veće šanse da osvoji kup. Ukoliko se to dogodi možemo i sa četvrte pozicije u Evropu. Veliku konkurenciju imamo u Sarajevu i Širokom. Široki je u veoma dobroj formi, imaju kvalitetnu ekipu, a i trenera", ističe Pliska.

Ostalo je još sedam kola do kraja Premijer lige, a Olimpic će igrati tri utakmice kao domaćin, četiri kao gost. Pliska ističe kako to ne stvara nikakav pritisak.

"Nema pritiska što se rasporeda tiče. Faktički mi smo gosti u svakoj utakmici. Mislim da to neće biti problem. Protiv Zrinjskog imat ćemo TV prenos i trebalo bi biti sve korektno, tako da imamo priliku da ostvarimo dobar rezultat, baš kao što je bio slučaj protiv Širokog Brijega", rekao je za kraj razgovora napadač koji je ponikao na Koševu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.