Pliska: Lakše ćemo u Evropu preko kupa

Mladi napadač Vukova golove posvetio Vedranu Puljiću

Pliska: Lakše ćemo u Evropu preko kupa

Almir Pliska sa svoja dva gola donio je Olimicu velika tri boda na Pecari protiv Širokog Brijega. Golove je posvetio Vedranu Puljiću, navijaču Sarajeva koji je ubijen u neredima u oktobru 2009. godine.

Pliska je više nego zadovoljan svojim i nastupom cijelog tima, te najavljuje kako će Vukovi u svim narednim utakmicama ići na pobjedu.

"Više sam nego zadovoljan rezultatom, a samim tim i svojim nastupom. Cijela ekipa je na terenu ostavila svoj maksimum, tako da je na kraju rezultat morao biti u našu korist", rekao je Pliska u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

"U nastavku ćemo u svakom susretu ići na pobjedu. Pokazali smo se da se možemo nostiti sa svakim klubom u Premijer ligi".

"Ove golove posvećujem Vedranu Puljiću", istakao je mladi napadač, koji je bio član Sarajeva kada su se desili neredi u Širokom Brijegu 2009. godine u kojima je ubijen navijač bordo tima.

Olimpic se pobjedom protiv Širokobriježana uključio u borbu za vrh, te ima realne šanse da preko Premijer lige izbori plasman u Evropu. Također su i u kupu otišli daleko. U četvrtini finala igraju protiv Čelika.

"Što se tiče plasmana u Evropu, mislim da nam je to lakše ostvariti preko kupa, jer tu imamo četiri utakmice. Mada, cilj nam je i biti među četiri u prvenstvu što nije neostvarivo", govori Pliska, te dodaje:

"Ali, trebamo se skoncentrisati na oboje, jer nemamo šta izgubiti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti