Pliska napušta Koševo?

Sarajevo ostaje bez talentovanog fudbalera

Pliska napušta Koševo?

Almir Pliska ove je sezone bio jedan od boljih igrača Sarajeva. Svojim je partijama zainteresovao druge klubove za sebe, pa je moguć njegov odlazak sa Koševa.

Nakon što je pet godina proveo u dresu Sarajeva, trener bordo ekipe Mehmed Janjoš Pliski je tek ove sezone dao nešto veću minutažu. Mlai fudbaler je ukazanu priliku objeručke prihvatio.

Kako saznaje SportSport.ba, jedna menadžerska angencija je zainteresovana za Plisku, kojem nude nekoliko opcija u njemačkoj drugoj i trećoj ligi. Ovaj igrač sa Sarajevom ima ugovor na još pola godine. Međutim, ukoliko uprava kluba Pliski ne ponudi novi ugovor, ovaj krilni napadač napuštiće Sarajevo bez odštete.

"Zaista vam nemam šta reći po tom pitanju. Sve sam prepustio svom menadžeru, on se bavi svime što se tiče transfea. Moj se stav zna, ako mi Sarajevo ponudi novi ugovor sa boljim uslovima ja sigurno ostajem. Meni je, ipak, Sarajevo u srcu i zaista volim ovaj klub. Međutim, ako Sarajevo ne bude zainteresovano da produži ugovor samnom, moraću potražiti novi klub", rekao je Almir Pliska za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.