Pliska: Sa optimizmom dočekujemo naredne utakmice

Travnik konačno trijumfovao

Pliska: Sa optimizmom dočekujemo naredne utakmice

Konačno je prve bodove upisao Travnik. Promjena na klupi Vezira urodila je plodom, Husnija Arapović debitovao je pobjedom protiv Leotara koja je na kraju kada se sva dešavanja sa terena uzmu u obzir potpuno zaslužena, makar je pobjedonsni gol došao svega petnaest minuta pred kraj.

„Sada je mnogo lakše, pogled na tabelu ugodniji je pa sa optimizmom i mnogo više samopoudzanja možemo gledati u budućnost. U ovom trenutku smo kvalitetniji tim od Leotara, trijumf je u popunosti zaslužen,“ kaže napadač Almir Pliska koji je odigrao poluvrijeme protiv Trebinjaca.

Travnik nakon sedam odigranih utakmica ima šest bodova i sada je na diobi jedanaestog mjesta sa Zveijezdom iz Gradačca.

„Nemamo tim za velike domete, ali smatram da možemo biti stabilan premijerligaš. Ići ćemo od utakmice do utakmice i pokušati dobaciti do sredine tabele. Naredno kolo donosi komšijski derbi na Bilinom polju, nadamo se iznenađenju u Zenici obzirom da ni Čelik na otvaranju nove sezone ne briljira,“ zaključio je Pliska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti