Pliska se nada prvom timu
Almir Pliska

Bolt sa Koševa

Pliska se nada prvom timu

Sigurno najbolji igrač subotnjeg duela Premijer lige BiH na Koševu u pobjedi Sarajeva nad Laktašima bio je Almir Pliska, kojeg navijač zovu jos Bolt.

Ovaj brzonogi napadač Sarajeva, pravio je pravu pometnju u odbrani Lakataša., a sa dvije asistencije bio je najzapaženiji fudbaler u bordo dresu.

"Od početka smo im nametnuli svoj ritam i ni u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje ko će na kraju slaviti. Zadovoljan sam svojim nastupom, jer sam imao i dvije asistencije, a nadam se da je i trener zadovoljan mojim učinkom. Veliko ohrabrenje smo imali i povratkom Alena Škore i iznimno mi je drago što je odmah uspio postići pogodak", kaže Pliska za SportSport.ba.

Sarajevo već sutra igra utakmicu Kupa BiH, a protivnik im je niželigaš iz Hadžića ekipa Radnika.
Ovaj brzonogi napadač očekuje da bude u timu od prvog minuta i siguran je u prolaz svog tima.

"Sigurno je da smo favoriti i uz ozbiljan pristup, ne bi trebali imati većih problema. Nadam se da ću opet početi utakmicu od prvog minuta i obećavam da neću razočarati, a imam osjećaj da ću postići i pogodak".

Bordo momčad nije krenula u prvenstvu onako kako su očekivali. Ali, sada su sigurni da su se vratili u pravu formu.

"Sigurno da nismo bili zadovoljni kako smo počeli i imali smo dva kiksa na svom terenu. Sigurno da ćemo sada se vratiti u gornji dio tabele i tu mislimo i ostati. Slijedi nam teško gostovanje u Trebinju, kod Leotara koji je uvijek nezgodan na svom terenu. Ipak, mislim da imamo kvalitet da i tamo pobjedimo, tako da se nadam ćemo donijeti sva tri boda u Sarajevo", rekao je jedan od najbržih fudbaler Premijer lige Almir Pliska.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.