Pliska: Tek smo se sada ukomponovali

Napadač Vukova u sjajnoj formi

Pliska: Tek smo se sada ukomponovali

Almir Pliska, sjajno je otvorio novu sezonu u Premijer ligi. Napadač Olimpica postigao je tri gola u isto toliko kola. Nekadašnji član Sarajeva u jučerašnjoj utakmici protiv Zrinjskog u Mostaru dva puta je zatresao mrežu Plemića.

Olimpic je u Mostaru savladao Zrinjski sa 4:2, a za sarajevsku momčad po dva gola su postigli Almir Pliska i Admir Vladavić. Napadač Vukova ističe da će se potruditi da nastavi ovu odličnu formu.

"Tri gola u isto toliko kola je više nego dobar start za mene, ali ne smijem na tome stati. Uz trud i timsko zalaganje dat ću sve od sebe da u svakoj utakmici postignem po pogodak što je i želja svakog napadača. Nadam se da ću nastaviti ovu više nego dobru seriju", rekao je Pliska za SportSport.ba.

"Ova pobjeda protiv tima kakav je Zrinjski nam puno znači, jer kiksom protiv Travnika smo bili udaljeni od vrha i imali smo samo jedan od mogućih šest bodova. Ova tri boda nam mnogo znače u sticanju samopouzdanja pred naredne duele sa Čelikom i Željezničarom", dodao je 24-godišnji napadač Olimpica.

Pliska ističe da je smjena Mehmeda Janjoša teško pala ekipi, ali također uputio je pohvale i na račun novog šefa stručnog štaba sarajevske momčadi, Nedima Jusufbegovića.

"Teško nam je palo odstupanje šefa struke Mehmeda Janjoša, ali mi smo u svakom pogledu profesionalci i moramo se pomiriti s tim. Nedim Jusufbegović je sada novi (stari) trener i svoj posao radi pofesionalno. Uz njegovu pomoć i ostatka stručnog štaba svi zajedno smo se uspjeli izdići i donijeti veoma važne bodove, te unijeti dosta pozitivnosti pred naredne duele", kaže Pliska, te dodaje:

"Od Olimpica se uvijek očekuje dobra igra i mislim da smo se tek sada ukomponovali, iako nam nedostaje Dženan Durak da nam dosta pomogne svojom trkom. Svi očekujemo njegov brz oporavak i da uz sportsku sreću i maksimalno zalaganje u svakoj utakmici idemo na pobjedu, što zaista i možemo. Očekujemo sami vrh i izlazak u Evropu, što nam je imperativ svima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti