Pliska: U pravo vrijeme smo izašli iz krize

Olimpic nadigrao Slobodu na Tušnju

Pliska: U pravo vrijeme smo izašli iz krize

Olimpic je na Tušnju u potpunosti nadigrao Slobodu i kući se vratio sa ubjedljivom pobjedom od 4:1. Vukovi su izašli iz rezultatske krize i u posljednja dva kola Premijer lige ostvarili pobjede.

Sarajevska ekipa trenutno se nalazi na desetom mjestu. Almir Pliska, ofanzivac Olimpica, ističe da je rezultat stvarni pokazatelj snaga na terenu u jučerašnjoj utakmici osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Visoka pobjeda i rezultat je pokazatelj snaga na terenu. Dosta dobro smo stajali na terenu i ušli maksimalno angažovano. Već u prvih pola sata pokazali smo da smo došli po nova tri boda. Pored postignuta četiri gola, imali smo još tri-četiri izgledne šanse", rekao je Pliska za SportSport.ba.

"Kikseve protiv Travnika i Željezničara na svom terenu u neku ruku smo nadoknadili sa ova dva prošla kola. Pobjeda u Kupu i dvije vezane prvenstvene pobjede protiv Borca i sada Slobode pokazuju da mo se izdigli iz velike krize i to se desilo u pravo vrijeme", dodao je ofanzivac Vukova.

"Olimpicu i jeste mjesto u vrhu i nadam se da ćemo što brže, uz dosta sportske sreće i maksimalnog zalaganja, doći na sami vrh tabele", ističe nekadašnji igrač Sarajeva.

Izabranici Nedima Jusufbegovića u srijedu će se sastati sa Željezničarom na Grbavici u okviru prve utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, dok ih u nerednom kolu Premijer lige očekuje utakmica protiv GOŠK-a.

"Slijedi nam utakmica sa Željezničarom na Grbavici i idemo sa puno samopouzdanja da napravimo što bolji rezulat, pa da i pobjedimo. Što da ne?! Imamo kvalitetan tim i mislim da to možemo ostvariti. U prvenstvu nam gostuje GOŠK i uz igru kao protiv Slobode ne moramo strahovati za nova tri boda", govori Pliska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.