Pliska vjeruje u prolazak dalje
Almir Pliska

Mladi napadač Sarajeva na pragu prvog tima

Pliska vjeruje u prolazak dalje

Almir Pliska, jedan od talentovanih igrača Sarajeva, koji nije do sada dobivao veliku minutažu, spreman  je da ove sezone uskoči u prvu postavu i postane jedan od vodećih igrača bordo tima sa Koševa.

SportSport.ba: Na pripremama ste bili jedan od boljih igrača. Očekujete li više prilike kad počne sezona?

“Dobro sam radio i dobro sam se spremio, a da sam bio jedan od boljih igrača na pripremama ne bih se baš složio, jer tek sada ulazim u pravu formu. Kako bude sezona odmicala potrudiću se da budem među prvotimcima, ali je ipak konačna odluka na treneru”.

SportSport.ba: Meč sa Spartakom je blizu, vaša očekivanja?

“Dobra su ekipa, ali ne toliko da u utakmicu uđemo sa nekim strahom. Uvjeren sam da uz ozbiljan pristup i maksimalnu angažovanost na terenu možemo steći prednost pred uzvrat u Slovačkoj”.

SportSport.ba: Može li Sarajevo do duple krune u predstojećoj sezoni?


“To je svake godine naš cilj i ja mislim tako da ćemo nakon povratka Faruka Ihtijarevića i Alena Škore imati sigurno jednu od najboljih ekipa u državi. To samo moramo pokazati na terenu”.

SportSport.ba: Imate ugovor još godinu dana. Jeste li razmišljali šta dalje?

“Da, imam još  godinu dana ugovora. Šta će biti nakon toga to sada ne znam. Sigurno je da ću ostati do kraja ugovora, a ako mi uprava ponudi produženje ugovora, uz bolje uslove, sigurno bih ostao u svome voljenome klubu, ali se tu ne pitam samo ja”.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.