Pliska: Volim Sarajevo, ali posao je posao

Pojačanje Olimpica za sljedeću polusezonu

Pliska: Volim Sarajevo, ali posao je posao

Olimpic je jučer predstavio pojačanja za sljedeću polusezonu, a među njima je bio i 23-godišnji veznjak Almir Pliska koji je nedavno sporazumno raskinuo ugovor sa Sarajevom zbog nezadovoljstva sa minutažom.

Velika je ljubav mladog veznjaka prema Sarajevu, klubu u kojem je ponikao. Međutim, želio je da ima više prostora za igru gdje će pokazati svoje kvalitete. S obzirom da je poznato da u Olimpicu mladi igrači dobivaju dosta prilike, sigurno nije pogriješio.

"Smatram da u Olimpicu mladi igrači imaju puno više prostora za dokazivanje i to je jedan od ključnih razloga zašto sam ovdje došao. Brzo smo se dogovorili i nadam se da ću dobiti šansu da pokažem šta znam", rekao je Almir Pliska za SportSport.ba, dodavši:

"Nije bilo jednostavno napustiti Koševo, jer sam tu proveo svoje djetinstvo. Nisam bio zadovoljan minutažom i morao sam otići. Pored svega ja volim i navijam za Sarajevo, ali posao je posao".

Olimpic će u 23. kolu Premijer lige dočekati Sarajevo, a na pitanje šta bi uradio ukoliko bi postigao gol svom voljenom klubu, nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine je odgovorio:

"Kada bih postigao gol Sarajevu to ne bih nikako mogao proslaviti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.