Pliska: Zaslužili smo postići gol

Pliska: Zaslužili smo postići gol

Almir Pliska ponikao je u Sarajevu, na Koševu je upisao prve zvanične minute u Premier ligi, a potom pažnju skrenuo na Otoci igrajući za Olimpic.

Zimus je potpisao za Velež, ali u Mostaru nije dobio pravu priliku zbog čega je odlučio promijeniti sredinu. U timu Travnika angažovao ga je sugrađanin Edin Prljača.

“Zadovoljan sam prijemom i odnosom čelnika kluba, stručnog štaba i saigrača prema meni,” kaže Pliska. 

Po prvi put u dresu novog kluba zaigrao je od prvog minuta na sarajevskoj Grbavici. Veziri se nisu proslavili, aktualni prvak trijumfovao je sa 2:0, iako je ostala žal zbog nekoliko propuštenih prilika.

“Imali smo neke prilike, propustili smo i jedanaesterac, ali smo na kraju zasluženo poraženi. Željezničar je rano poveo i meč već tad okrenuo u potpunosti na svoj mlin. Žao mi je što nismo smanjili na 2:1 jer bi po meni taj rezultat bio dosta realniji.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Travnik nakon dva kola ima jedan bod, pa se trijumf u narednom kolu nameće kao imperativ.

“Ugostit ćemo tim Radnika koji je dobro otvorio sezonu. Ne smije biti kalkulacija, moramo do bodova,” dodaje Pliska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.