Plisnić: Borac zaslužuje Premijer ligu BiH

Golman Tekstilca o konkurenciji u prvenstvu

Plisnić: Borac zaslužuje Premijer ligu BiH

D. Vejo

Fudbaleri Tekstilca iz Dervente imaju polusezonu za pamćenje u Prvoj ligi Republike Srpske.

Nakon jesenjeg dijela, Tekstilac je završio na četvrtoj poziciji sa 26 osvojenih bodova koliko i trećeplasirano Podrinje.

Među stativama Dervenćana, stajao je najstariji golman Prve lige, Dejan Plisnić koji je zakoračio u petu deceniju života. Svojim intervencijama u nekoliko navrata spasio je Tekstilac od najgoreg scenarija. I dalje ne planira u penziju, kako kaže, očekuje bolje dane i rezultate sa svojim saigračima.

"Prvu utakmicu u nastavku prvenstva, igramo protiv aktuelnog lidera na tabeli ekipe Borca, za kojeg sam svojevremeno i igrao. Oni su trenutno najozbiljniji kandidat za titulu i plasman u Premijer ligu BiH. Radujem se što će se Borac vratiti u elitni rang takmičenja. Planiramo da i u drugom dijelu prvenstva igramo dobro te da budemo među prvih šest ekipa. Znam da to možemo", kazao je golman Tekstilca, Dejan Plisnić.

Pripreme za proljeće, Tekstilac počinje 20. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije