Plzen prvi put prvak Češke

Gembrinus liga

Plzen prvi put prvak Češke

Odigrano je pretposljednje kolo češke Gambrinus lige koje nam je otkrilo novog prvaka, a to je Viktoria Plzen. U utakmici između Bohemiansa i Tepnica, bh. trio Čajić, Mahmutović i Ljevaković proveli su svih 90 minuta na terenu.

Plzenu je bila potrebna pobjeda, bez obzira na rezultat utakmice Usti nad Labem i Sparta Prag, kako bi došli do prvog naslova prvaka Češke u historiji.

Loše je počelo za Plzen. Lukes je već u 5. minuti doveo u prednost Ostravu. No, domaći su se brzo vratili. Jiracek i Bakos su pogodili za preokret, da bi Horvath pogodio za konačnih 3:1.

Isti rasplet je bio i na utakmici Usti nad Labem - Sparta Prag. Gosti koji su do ovog kola imali minimalne šanse za titulu gubili su već od 8. minute kada je Jindracek pogodio. Ipak, praška ekipa dolazi do pobjede sa dva gola Pekharta i jednim Kweukea.

Teplice su odigrale bez pobjednika protiv Bohemiansa. Sedlacek je bio strijelac za domaće, dok je za goste pogodio Vondrasek. Naši internacionalci Čajić, Mahmutović i Ljevaković odigrali su cijeli susret.

Gambrinus liga, 39. kolo:

Bohemians - Teplice 1:1
Budejovice - Sigma Olomouc 1:0
Hradec Kralove - Liberec 1:0
Jablonec - Slavia Prag 2:2
Plzen - Ostrava 3:1
Pribram - Brno 1:0
Slovačko Mlada Boleslav 1:2
Usti nad Labem - Sparta Prag 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti