Plzen sve riješio u prvom susretu

Liga prvaka, 2. pretkolo

Plzen sve riješio u prvom susretu

Edmir Škorić

U Jerevanu je odigrana prva utakmica 2. pretkola Lige prvaka. Domaći Pyunik teško je poražen u duelu sa Plzenom.

Domaći sastav Pyunika, inače prvaka Armenije, nije najbolje kotirao na kladionicama uoči ovog susreta. Uloga favorita pripala je Plzenu, a gosti iz Češke u potpunosti su je opravdali.

Plzen je sve riješio za nekih 40-ak minuta, kada su imali 3:0 vodstvo nad nemoćnim domaćinom. Prvo je Marek Bakoš pogodio u 7. minuti, potom je kapiten Pavel Horvath u 28. minuti povisio na 2:0 preciznim udarcem sa bijele tačke, a onda je Bakoš, pet minuta prije kraja, poentirao za 3:0. Bakoš je svoj drugi, a Plzenov treći gol postigao iz penala.

U nastavku je Daniel Kolar pogotkom u 72. minuti postavio konačnih 0:4 i, sa sigurnošću možemo reći, osigurao Plzenu plasman u 3. pretkolo nakon 90 minuta igre.

Liga prvaka 2. pretkolo:

Pyunik (ARM) - Plzen (ČEŠ) 0:4 (Bakoš 7, 39 - penal, Horvath 28 - penal, Kolar 72)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.