Po bod Apotekarima i Bavarcima

Bundesliga, 31. kolo

Po bod Apotekarima i Bavarcima

Edmir Škorić

U derbiju 31. kola njemačke Bundeslige nije bilo pobjednika. Na BayAreni u Leverkusenu remizirali su domaći Bayer i minhenski Bayern (1:1).

Sve zanimljivo dogodilo se u drugih 45 minuta. Bayernu je priliku za vodstvo donio Castro koji je u svom šesnaestercu srušio Franck Riberyja. Arjen Robben je najstrožiju kaznu pretvordio u pogodak za slavlje gostujućih navijača.

Šest minuta kasnije velika prilika za Apotekare. Kiessling je glavom dobro šutirao, lopta na kraju od stative pogodila Butta, te se šetala linijom, no na sreću gostiju nije završila u mreži. No, već u narednom napadu Bayer uspijeva izjednačiti.

Toni Kroos, Bayernov igrač koji je posuđen u Leverkusen, pogodio je stativu iz slobodnog udarca, nakon toga Kiesslingov udarac blokirao Butt, a onda je Vidal zakucao u mrežu za konačnih 1:1.

Mogli su domaći doći i do pobjede, kada je Derdyok došao do lopte nakon velike greške Butta, no spetljao se i propala je velika šansa. Bayern ostaje vodeći tim Njemačke sa 60 bodova, dok Bayer na trećem mjestu ima šest bodova manje.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.