Po čemu smo upamtili prvu utakmicu sa Velsom

Vels - BiH 2:2, 13. februar 2003. godine

Po čemu smo upamtili prvu utakmicu sa Velsom

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će igrati prijateljsku utakmicu u Velsu protiv domaće selekcije.

Najbolji bh. fudbaleri već su jednom gostovali u prijateljskoj utakmici u Velsu. Bilo je to 13. februara 2003. godine, kada je utakmica na Millennium stadionu u Cardiffu završena neriješeno 2:2.

Strijelci za Bosnu i Hercegovinu tada su bili Elvir Baljić i Sergej Barbarez, a ova je utakmica ostala upamćena i po legendarnom poviku tadašnjeg selektora BiH Blaža Sliškovića: Bola, Bola, reci Balji da se ne zajebaje...

Vels je tada igrao u ovom sastavu: Ward (Crossley 46), Weston (Matthew Jones 60), Melville, Page, Speed, Davies, Savage (Oster 88), Pembridge, Earnshaw (Koumas 77), Bellamy, Hartson (Taylor 80).

BOSNA i HERCEGOVINA: Hasagić, Berberović, Musić, Konjić, Biščević (Velagić 90), Hibić, Bolić (Nedim Halilović 89), Bešlija, Barbarez (Mišković 80), Grujić (Mulina 79), Baljić (Hrgović 79).


 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.