Po gol Husejinovića i Grlića

Werder - Duisburg 1:4

Po gol Husejinovića i Grlića

Edmir Škorić

U svom trening kampu u Beleku (Turska) bremenski Werder odigrao je drugu test utakmicu i doživio prvi poraz u pripremnom periodu. Interesanto, deklasirao ih je njemački drugoligaš MSV Duisburg.

Nakon loših prvih 45 minuta i "nule", u kojoj 200-ak gledatelja sigurno nije moglo uživati, nastavak je donio pravu ljepoticu. U petoj minuti nastavka Sefa Yilmaz pogađa za vodstvo Duisburga, a dvije minute kasnije Sahan je povisio na 0:2.

Ipak, naš internacionalac Said Husejnović, koji je prethodno ušao umjesto Thyja na poluvremenu, u 60. minuti smanjuje za Werder. No, do kraja utakmice nova dva gola u mreži rezervnog golmana Wiedwalda (ušao umjesto Wiesea na poluvremenu).

Julian Koch u 77. minuti povisuje na 1:3, a konačnih 1:4 postavlja bivši bh. reprezentativac Ivica Grlić samo minut kasnije.

Husejnović je odigrao drugih 45 minuta za "zelene", baš kao i Grlić na drugoj strani. Za Werder je prvih 45 minuta nastupio i mladi Denny Avdić koji je prije nekoliko dana došao iz Elfsborga. Riječ je o Sarajliji koji nastupa za Švedsku.

Werder Bremen - MSV Duisburg 1:4 (0:0)

Werder Bremen: Wiese (46. Wiedwald) - Pasanen, Prödl, (46. Schoppenhauer), Silvestre, Balogun, Borowski (59. Trinks), Thy (46. Husejinovic), Ayik, Kroos, Wagner, Avdic (46. Testroet)

MSV Duisburg: Yelldell - Koch, Soares (73. Hoffmann), Bajic (46. Reiche), Veigneau, Banovic (46. Kern), Trojan (46. Grlic), Sahan, Sukalo (82. Theißen), Yilmaz, Exslager (69. Schäffler)

Golovi: 0:1 Sefa Yilmaz (50.), 0:2 Olcay Sahan (52.), 1:2 Said Husejinovic (60.), 1:3 Julian Koch (77.), 1:4 Ivica Grlic (78.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.