Po prvi put u povijesti nogometa: Meč započeli u 3-2-1 formaciji

Zbog koronavirusa

Po prvi put u povijesti nogometa: Meč započeli u 3-2-1 formaciji

E. Škorić

U prvenstvu Kolumbije odigrana je nevjerovatna utakmica.

Pandemija koronavirusa uveliko je poremetila cijeli svijet, pa tako i sport. Svašta smo vidjeli u proteklih godinu dana kako je "nastao" koronavirus, no da neko nogometni meč odigra sa sedam igrača, baš i nismo.

U Kolumbiji je ekipa Aguilasa protiv Chica meč započela sa sedmoricom na terenu, pošto je 14 igrača bilo zaraženo koronavirusom.

Protivnik nije htio da odgodi meč, a Nogometni savez kolumbije također nije imao sluha za njihove probleme, pa su na teren izašli u formaciji 3-2-1.

I do 57. minute dobro su se držali, bilo je 0:0, a onda su brzo primili tri gola. Nakon što se jedan igrač Aguilasa povrijedio, a nije bilo nikoga da ga zamijeni, meč se automatski morao prekinuti.

Uprava Aguilasa najavila je da će tužiti Nogometni savez Kolumbije Sudu za sportsku arbitražu u Lausannei.

Top Komentari

Jadnimi
Protiv mitomana bi pobijedili, uz normalno suđenje
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije