"Pobeda" Zvezde, poraz Novog Pazara

JSL, 5. kolo

"Pobeda" Zvezde, poraz Novog Pazara

Edmir Škorić

Prvih šest utakmica petog kola srbijanske Jelen Superlige odigrano je danas u terminu od 16:30 sati. Zvezda je bila ubjedljiva protiv Borca.

Nogometaši Crvene zvezde stigli su i do četvrte prvenstvene pobjede te su sada bodovno izjednačeni na vrhu s Hajduk Kulom, a mogao bi im se večeras pridružiti Partizan, koji u Beogradu dočekuje upravo Hajduk.

'Crveno-beli' su danas slavili na gostovanju kod Borca u Čačku. Cadu ih je doveo u vodstvo u 19. minuti iz penala, potom je Mikić na 2:0 povisio u 31. minuti, a konačan rezultat postavio Lazović u 77.

Pogotkom Rendulića iz 61. minute Javor je bio bolji od Novog Pazara, Bojatović je u samom finišu bio strijelac u trijumfu Smedereva nad Metalcem, a Jagodina je s 2:1 u Beogradu, kao gost, bila bolja od Rada. Nije bilo golova u duelu BSK Borča i Radnički te Spartak ZB i Sloboda PS.

Od 20 sati sataju se Partizan i Hajduk te Vojvodina i OFK Beograd.

Jelen Superliga Srbije, 5. kolo:

Rad – Jagodina 1:2 (Stoiljković 80/ Mudrinski 85, 90)
Spartak Zlatibor Voda – Sloboda Point Sevojno 0:0
Javor Habitfarm – Novi Pazar 1:0 (Rendulić 61)
Smederevo – Metalac GM 1:0 (Bojatović 88)
BSK Borča – Radnički 1923 0:0
Borac – Crvena zvezda 0:3 (Cadu 19 - penal. Mikić 31, Lazović 77)

Od 20 sati:
Partizan – Hajduk Kula
Vojvodina – OFK Beograd

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.