"Pobede" Crvene zvezde i Javora

Jelen Superliga Srbije

"Pobede" Crvene zvezde i Javora

Edmir Škorić

U prve dvije odigrane utakmice osamnaestog kola srbijanske Jelen Superlige, Crvena zvezda i Javor su ostvarili domaće pobjede. Susret Borca i Sp. Subotice je odgođen zbog snijega.

Nogometaši Javora su u Ivanjici s minimalnih 1:0 savladali BSK Borac u prvom susretu osamnaestog kola Jelen Superlige Srbije. Jedini pogodak postigao je Stevan Račić u 51. minuti.

U Beogradu je na Marakani Crvena zvezda došla do veoma teške pobjede nad Napredkom. Gosti iz Kruševca su došli do prednosti u 12. minuti, kada je Mitrović bio siguran sa bijele tačke. Ninkov je početkom drugog dijela poravnao rezultat, a pobjedu je domaćoj ekipi donio Jevtić u zadnjim minutama.

Tako je Zvezda vodeća nakon osamnaest kola sa 49 bodova, čak osam više od drugoplasiranog Partizana koji svoj susret igra sutra kod Hajduka iz Kule. Susret Borca i Subotice je odgođen.

Jelen Superliga, 18. kolo:
Borac - Sp. Subotica (večeras)
Habitfarm Javor - BSK Borac 1:0 (Račić 51)
Crvena zvezda - Napredak 2:1 (Ninkov 49, Jevtić 86/ Mitrović 12 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.