"Pobijedili smo Želju, a sada igramo protiv najbolje ekipe u BiH"

Trener Zvijezde 09

"Pobijedili smo Želju, a sada igramo protiv najbolje ekipe u BiH"

Zvijezda 09 je sinoć na Grbavici u šokantnom finišu utakmice savladala Željezničar sa 1:0 i tako se u potpunosti vratila u borbu za opstanak.

Trener Zvijezde 09 Darko Nestorović je istakao da ovaj trijumf ne smije zavarati njegove fudbalere i da euforija nije potrebna.

"Igračima sam nakom pobjede skrenuo pažnju da nema velike euforije i slavlja, jer znamo da nam je svaka utakmica veoma bitna. Kad sam došao na klupu Zvijezde imali smo tri boda, danas imamo 14 bodova i ravnopravno smo se uključili sa ostalim ekipama u borbu za opstanak", rekao je Nestorović, koji je potom najavio sljedeći duel protiv Zrinjskog:

"Znamo da Zrinjski igra najljepši fudbal i da su najbolja ekipa u Premijer ligi BiH. Nigdje nismo išli sa bijelom zastavom, niti smo dočekivali nekog sa bijelom zastavom. Tako će biti i protiv Zrinjskog".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Volio bih da publika u subotu gleda lijep fudbal na gradskom stadionu u Ugljeviku i, naravno, da ekipa Zvijezde 09 zabilježi četvrtu pobjedu u nizu“, dodao je Nestorović.

Top Komentari

Saimai1316
Sta smo dozivjeli da je najbolji klub u BiH jedan zrinjski za kojeg se prije 20 godina nije ni znalo,pa ja se pitam kako Sarajevski timovi to mogu gledati,kako Sarajevo i Zeljo mogu zivjeti stim nije mi jasno
14 16
Humac
Baš ste inteligentni vi Bosanci.Zrinjski prije tih vaših 20 godina nije mogao igrati jer je bio zabranjen od Jugokomunističke diktature a ne demokracije.A kad je igrao npr. prije 2.Svjetskog rata bio je npr. za Velež ono što je i danas,stariji i bolji klub.Koji je kao i danas imao daleko bolji međusobni skor.Onda je Velež od one vlasti iza onog rata bio na silu oktroiran.Tj. svima na silu nametnut.I onda i danas najbolji nogomet u BiH se uvijek igrao u Mostaru s najviše klasnih igrača.Pitajte svoje tatice.Sarajevo je samo politički centar BiH i zbog toga a i zbog veličine ima najveću armiju navijača ali je uvijek u klasi igrača bilo iza Mostara.Jednostavno ovdje je tradicija da je uvijek bilo najviše kvalitete i da se igrao najbolji nogomet u BiH.I uvijek će se igrati.A što ste vi nepismeni pa se pravite da nije tako vaš problem.Kompleksi su čudna stvar.Prvi smo u odnosu na vas ne samo zato što imamo više para od vas nego i zbog nečeg drugog a to je znanje i kvalitet.Mi uzimamo ono što vrijedi pa i vaše igrače a vi uzimate ono što mi odbacimo.To govori da se najbolje razumijemo u procijenu nečije kvalitete.I uvijek će biti tako.Klase igrača i prije i sada u Mostaru su najbolji dokaz toga.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi