Pobijedio Argentinu, pa ponudio ostavku iz nevjerovatnog razloga
Ne želi da politika ima ikakve veze sa reprezentacijom. Zbog toga je odlučio da se povuče sa funkcije (Foto: EPA)

Selektor Venecuele se odlučio na neočekivan potez

Pobijedio Argentinu, pa ponudio ostavku iz nevjerovatnog razloga

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Venecuele Rafael Dudamel ponudio je ostavku nakon meča protiv Argentine u Madridu.

Njegova selekcija je pobijedila Gaučose predvođenje Lionelom Messijem sa 3:1, ali je nakon utakmice odlučio da ponudi ostavku.

Razlog je politika. Istakao je kako se njegov tim koristi za političke svrhe, to ne želi da trpi i ponudio je ostavku na mjestu selektora.

Problem je nastao kada su venecuelanski zvaničnici posjetili ekipu prije utakmice u Madridu. Ne bi to bio nikakav problem da u Venecueli ne vlada potpuni politički haos, te vlada predsjednika Nicolasa Madura u velikom broju država nije priznata.

Dudamel će sjediti na klupi Venecuele i u prijateljskoj utakmici protiv Katalonije koja ja ne rasporedu u ponedjeljak, ali nakon toga će razgovarati sa predstavnicima Saveza o ostavci.

Dudamel je na klupi reprezentacije od 2016. godine. Pod njegovim vodstvom selekcija igra zaista dobar fudbal i zabilježila je nekoliko dobrih rezultata među kojima je i pobjeda nad Argentinom.

Interesantno je svakako da je ovaj 46-godišnjak prije dvije godine selekciju do 20 godina vodio do finala Svjetskog prvenstva, gdje su poraženi od Engleske sa 1:0.

U karijeri je imao nekoliko odličnih klupskih rezultata, a sa kolumbijskim Deporitvo Calijem je 1999. godine igrao finale Copa Libertadoresa.

Karijeru je većinom proveo u Kolumbiji, a radio je i u Južnoj Afriici sa ekipom Mamelodi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti