Pobjeda Americe u El Clasicu

Meksiko Apertura

Pobjeda Americe u El Clasicu

Ovo kolo u meksičkoj Aperturi obilježila su dva velika derbija meksičkog nogometa, onaj između Cruz Azula i Americe, te onaj između Tigresa i Monterreya. Chivas je ponovo poražen, baš kao i Pachuca, dok aktuelni prvak UNAM Pumas igra očajno i nalazi se na samom dnu tabele.

U drugom po značaju meksičkom derbiju America je na Estadio Azulu bila bolja od domaćeg Cruz Azula sa 3:2. Clasico je opravdao očekivanja, a America je nastavila  pobjednički niz  nad velikim rivalom koji traje već deset godina. America je došla u vodstvo već u 2. minuti golom Savadora Cabanasa iz penala, a na 1:1 poravnao je Emanuel Villa u 41. minuti. Samo tri minute kasnije Cabanas je svojim drugim golom donio novo vodstvo Americi. Roqelio Martinez je u 81. minuti ponovo poravnao rezultat, a u posljednjoj minuti utakmice Daniel Marques donosi veliko slavlje navijačima Americe.    



U još jednom velikom meksičkom derbiju Monterrrey je kao gost bio bolji od svog najvećeg rivala Tigresa sa 2:1. Tigres je prvi došao u vodstvo preko Gastona Fernandeza u 25. minuti, a gosti su u 40. minuti golom Severa Meze poravnali rezultat. Monterrey je imao priliku povesti u 55. minuti, ali Humberto Suazo ne iskorištava penal. Ipak, deset minuta kasnije Jesus De Nigris donosi pobjedu Monterreyu.    

Morelia je nastavila pobjednički niz i nad Atlasom. Lider je slavio na gostovanju, a ponovo je blistao najbolji strijelac lige Miguel Sabah, koji je postigao oba pogotka, od čega jedan s bijele tačke.  

Toluca se nakon poraza u prošlom kolu ponovo vratila na pobjednički kolosijek. Ovaj put stradala je Santos Laguna, koja je bila lagan zalogaj za Tolucu. Bilo je ubjedljivih 3:0. Redom su golove postizali kapiten Zinha, zatim Carlos Esquivel, te na kraju Nestor Calderon.    
Pachuca je ušla u crnu seriju, koja traje tri utakmice. Treći poraz u nizu Los Tuzosi su doživjeli na svom terenu od Pueble sa 2:1. Puebla je obavila sve u prvih deset minuta i golovima Gregoria Torresa (autogol) i Jareda Borgettia otišla na nedostižnu prednost. Kasnije je Edgar Benitez uspio samo ublažiti poraz Pachuce.  

Prvu pobjedu ove sezone ostvario je Atlante, i to nad Chivasom, koji igra vrlo promjenjivo u ovoj sezoni. Atlante je bio bolji sa 3:1, a veliku utakmicu odigrao je Christian Bermudez, koji je postigao dva gola, a treći je dodao Rafael Lugo. Čast Chivasa spasio je donekle Javier Hernandez.        
Jedina momčad koja još uvijek nema ni jednog boda je branitelj naslova UNAM Pumas, koji je u ovom kolu pregažen od Estudiantes Tecosa sa 3:0. Prvo ime utakmice bio je Argentinac Bruno Marioni, koji je ostvario hattrick.

Dvije utakmice su završile bez pobjednika. Indios i San Luis su igrali 1:1, dok su Queretaro i Jaguares odigrali 2:2. Kod Queretar je oba gola postigao Diego Chaves, dok je isto učinio Orozco Padilla kod Jaguaresa.  

Rezultati:

Tecos – UNAM Pumas 3:0
Queretaro – Jaguares 2:2
Cruz Azul – America 2:3
Indios – San Luis 1:1
Pachuca – Puebla 1:2
Tigres – Monterrey 1:2
Atlas – Morelia 0:2
Atlante – Chivas 3:1
Toluca – Santos Laguna 3:
0

Tabela:

1. Morelia 13
2. Toluca 12
3. Monterrey 10
4. America 10
5. Pachuca 9
.......................
16. Queretaro 2
17. Indios 2
18. UNAM Pumas 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.