Pobjeda Dinama, Misketu 20 minuta i žuti karton

Deveto kolo Premier lige Rusije

Pobjeda Dinama, Misketu 20 minuta i žuti karton

Ekipa moskovksog Dinama slavila je danas u okviru devetog kola Premier lige Rusije protiv Amkara iz Perma sa 3:2.

Gosti su prvi došli u vodstvo, a pogodio je u 25. minuti, Jakubko. Ipak, slavlje gostiju nije dugo potrajalo. Samo pet minuta kasnije, na 1:1, poravnao je Jantscher. Asistenciju je upisao Kevin Kuranyi. Do kraja prvog poluvremena, treba istaknuti da su gosti ostali sa deset igrača na terenu. U 37. minuti, isključen je Cherenchikov.

 

U drugom poluvremenu, Domaći su ubacili u brzinu više, a naš Misimović je u igru ušao u 70. minuti. Samo pet minuta kasnije, dobio je i žuti karton, a u 78. minuti, Kevin Kuranyi dovodi Dinamo u vodstvo. Ipak, to nije bilo sve od domaćih. Kokorin je u 83. minuti povisio na 3:1. Gosti u sudijskoj nadoknadi dolaze do drugog gola, a strijelac za 3:2 je bio Breznanik. To je bio i konačan rezultat ovog susreta.

 

Dinamo se ovom pobjedom popeo na 14. mjesto, dok je Amkar ostao sada na devetom mjestu.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti