Pobjeda je, ipak, najbitnija
Trenutak kad Kasparov ruši Ibiševića za penal

Tri boda iz Armenije

Pobjeda je, ipak, najbitnija

Fudbalska je reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila pobjedu u Jerevenu nad Armenijom rezultatom 2:0 i tako ispunila zacrtani cilj uoči gostovanja Turske u srijedu u Zenici na Bilinom Polju.

Bodovi su tu i to je najvažnije, ali selektor Miroslav Blažević sigurno će imati šta reći svojim pulenima vezano za igru sinoć u Jerevanu. Armenci su na trenutke gospodarili igrom, pogotovo krajem prvog i početkom drugog poluvremena, ali, na svu sreću do gola nisu stigli.

Odbrana naših Zmajeva djelovala je zaista impresivno, predvođena kapitenom Emirom Spahićem, koji očito igra u vrhunskoj formi, kako u svom klubu Montpellieru, tako i u nacionalnom dresu. Uostalom, od kapitena smo i navikli na vrhunske partije. Također vrijedi izdvojiti dobar nastup i Safeta Nadarevića i Sanela Jahića u odbrani, ali i Nemanje Supića na golu.

Iako je već neko vrijeme bez kluba, Supić je pokazao sinoć u Jerevanu da mu je Ćiro s pravom vjerovao, te mu dao prednost ispred čuvara mreže Portsmoutha Asmira Begovića. Nemanja je odlično u dva navrata zaustavio snažne šuteve Armenaca ka svom golu, a pravovremenim je istrčavanjima spriječavao svaku opasnost po svoj gol.

U veznom redu i napadu igra i nije bila na nivou kao u zadnjoj liniji, ali je i to bilo dovoljno da se postignu dva gola i stvori nekoliko izglednih prilika. Edin Džeko je promašio penal, ali se iskupio asistencijom Zlatanu Muslimoviću, koji se potvrdio kao pravi džoker sa klupe. Vedad Ibišević je izborio penal i očito je da je željan golova, ali mu se ni sinoć nije posrećilo.

Sve u svemu, najvažnija je pobjeda, u to nema nikakve sumnje, ali će Ćiro ipak morati malo poraditi do srijede na pojedinim segmentima igre Zmajeva.

Ono što je također veoma bitno jeste činjenica da niko od čak devet reprezentativaca Bosne i Hercegovine, kojima je prijetila suspenzija, nije dobio žuti karton, a u ekipu se vraća Zvjezdan Misimović. Osim toga, Turke dočekujemo u grotlu Bilinog Polja, a BiH je do sada nebrojeno puno puta pokazala da igra mnogo bolje protiv "velikih".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.