Pobjeda Krasnodara nad Kubanom, Vranješ bez nastupa

Premijer liga Rusije

Pobjeda Krasnodara nad Kubanom, Vranješ bez nastupa

Midhat Šljivak

Krasnodar i Kuban su gradskim derbijem otvorili 18. kolo ruske Premijer liga, a na kraju je preokretom u posljednjim minutama Krasnodar došao do pobjede rezultatom 2:1.

Nakon što nervozno prvo poluvrijeme nije donijelo golove u ovom susretu, u nastavku su viđena čak tri, a do prednosti je prvi došao Kuban. Igrala se 55. minuta susreta kada Aras Ozbiliz koristi grešku odbrane Krasnodara, te pogađa mrežu Sinitsyna za vodstvo gostujućeg tima od 1:0.

Vodstvo je kuban uspio zadržati sve do 85. minute kada Krasnodar stiže do poravnanja. Evgeni Schipitsin je postigao izjednačujući gol za 1:1, da bi u posljednjem napadu na utakmici Aleksandr Martinović u trećoj minuti sudijske nadoknade pogodio za pobjedu Krasnodara od 2:1.

Reprezentativac Bosne i hercegovine Ognjen Vranješ nije nastupio za ekipu Krasnodara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.