Pobjeda Misimovića, Nadareviću samo bod
Misimović je igrao do 80.minute

U Turskoj se igra peto kolo

Pobjeda Misimovića, Nadareviću samo bod

M. Maksimović

Četiri utakmice petog kola Super lige odigrane su u Turskoj. Zvjezdan Misimović je sa Galatasarayem osvojio tri boda u u gostima, dok je Safet Nadarević remizirao sa svojim Eskisehirsporom protiv Ramovićevog Sivasspora.

Galatasaray se budi.Nakon lošeg starta u prvenstvu, eliminacije u Evropi, ekipa našeg Zvjezdana Misimovića je ostvarila tri pobjede u nizu, dvije u gostima.

Ovaj put je savladan Bucaspor za koji igraju internacionalci iz Hrvatske, Stjepan Tomas i Jerko Leko. Jedini gol na utakmici je postigao Ayhan Akman u 69.minuti. Misimović je igrao do 80.minute kada ga je zamijenio Lorik Cana.

Nadarevićev Eskisehirspor se izvukao u sudijskoj nadoknadi protiv Sivasspora Seada Ramovića. Domaćini su poveli u 25.minuti golom Ceyhun Erisa, a bod gostima je osigurao Adem Sari u 93.minuti.Eskisehirspor je jedna od dvije ekipe koja je još uvijek bez pobjede u pet kola.
Nadarević je odradio cijelu utakmicu.

Antalyaspor Ivana Radeljića igra sasvim pristojno u ranoj fazi prvenstva. U pet utakmica samo su jednom poraženi. Drugu pobjedu su upisali protiv Kayserispora 2:1.Domaći su poveli preko Sergea Sjiehoua u 15.minuti, a izjednačio je Marcelo Zalayeta u 43. Gol za pobjedu Antalyaspora postiže Sedat Agcay u 59.minuti.

Ankaragücü je od svih ekipa u subotu bio najubjedljivji. Čistih 3:0 protiv Kasimpase. Metin Akan, Marek Sapara su bili strijelci za 2:0, dok je treći gol dijelo Luiza Henriquea koji je savladao svoh golmana u 67.minti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije