Pobjeda Newcastlea, pogodio i Vučkić

Svrake slavile 3:0 protiv američkog Columbusa

Pobjeda Newcastlea, pogodio i Vučkić

Newcastle je sinoć slavio ubjedljivu pobjedu nad američkim Columbusom od 3:0, a u listu strijelaca upisao se i Haris Vučkić, slovenski napadač porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Shola Ameobi već u 8. minuti doveo je Svrake u vodstvo. Andy Gruenebaum, golman američke momčadi olakšao je posao Newcastleu u 45. minuti kada je zaradio crveni karton.

Preko Fabricija Coloccinija tim sa St. James Parka povećao je prednost u 51. minuti. Haris Vučkić pogodio je za konačnih 3:0 u posljednjim trenucima utakmice.

Vučkić, 18-godišnji napadač, nastupa za mladu slovensku reprezentaciju, a porijeklom je iz Bosne i Hercegovine. No, nije nimalo čudno da naši talenti nose dres neke druge reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.