Pobjeda Pachuce, poraz Toluce
Igrači Indiosa su šokirali Tolucu

Meksiko Clausura

Pobjeda Pachuce, poraz Toluce

U prvim mečevima četvrtfinala doigravanja za prvaka Meksika, jedino je Pachuca opravdala ulogu favorita, dok su u ostala tri meča pobjede slavile ekipe koje su bile slabije plasirane u regularnom dijelu sezone.

Pachuca je vjerovatno već riješila pitanje prolaska u polufinale Liguille. Pobjedom 3:1 u gostima kod Jaguaresa, najbolja momčad regularnog dijela prvenstva došla je u odličnu poziciju pred revanš meč na svom terenu. Pachuca je povela već u 2. minuti meča golom Paula Aguilara. Rano vodstvo vjerovatno je šokiralo igrače Jaguaresa, pa tako gosti već u 20. minuti preko Francisca Torresa udvostručavaju vodstvo. Jaguares je uspio smanjiti rezultat na 2:1 u 38. minuti golom Neri Cardoza. U drugom poluvremenu Jaguares je uglavnom napadao i pokušavao doći do poravnanja, ali Pachuca tri minute prije kraja meča dolazi do velikih 3:1, koji će im vjerovatno biti dovolnji za polufinale. Treći gol postigao je Gilberto Olaya igrač Jaguaresa koji je zatresao vlastitu mrežu.

Toluca je u regularnom dijelu prvenstva izgubila samo jednu utakmicu, ali bi im poraz u prvom meču četvrtfinala mogao kompromitirati sve ono što su dosad napravili. Indios je najprijatnije iznenađenje prvenstva kojem niko nije davao ni gram šanse za prolaz u doigravanje, a oni su napravili rezultat koji bi ih mogao odvest čak do polufinala u nihovoj debitantskoj sezoni u društvu prvoligaša. Toluca je cijelu utakmicu imala apsolutnu ternsku nadmoć, ali nisu uspjeli zabiti gol. Jedini gol na utakmici igrači Indiosa postigli su u 56. minuti iz nepostojećeg penala preko Manuela Pereza.

Tecos je ostvario odličan rezultat protiv favoriziranog UNAM Pumasa, slaveći u prvom meču sa 2:0. Prvo poluvrijeme je proteklo u dosadnojigri, da bi u drugom dijelu domaći igrači krenulu dosta otvorenije i zo im se isplatilo u 50. minuti kada Oscar Morales postiže vodeći gol. U 85. minuti penal za domaće, koji odlično izvodi Rodrigo Ruiz i postiže konačnih 2:0, rezultat kojim Tecos ima velike izglede za svoje prvo polufinale nakon 2004. godine.

U još jednom meču četvrtfinala slavio je tim koji je u regularnom dijelu sezone imao slabiji plasman. Puebla je na domaćem terenu odigrala sjajan meč u kojem je s 3:1 savladala momčad Monterreya. Puebla je glavni posao obavila u prvih šest minuta meča. Prvo u 4. minuti autogolom Gerarda Galinda dolaze do prednosti, da bi samo dvije minute kasnije iskoristili šok gostiju i preko Alejandra Acoste udvostručili prednost. Najbolji strijelac Monterreya Humberto Suazo u 48. minuti smanjuje na 2:1, i donosi nadu gostima u prolaz. Puebla ponovo u 56. minuti preko Sergia Pereza dolazi do dva gola prednpsti, koji će im možda biti dovoljni za polufinale.

Rezultati prvih mečeva četvrtfinala:

Tecos – UNAM Pumas 2:0

Puebla – Monterrey 3:1

Jaguares – Pachuca 1:3

Indios – Toluca 1:0

Revanš mečevi su na rasporedu u subotu i nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.