Pobjeda PSG-a, remi Marseillea i Bordeauxa
Parižani na diobi liderske pozicije s Bordeauxom

Le Championnat, 4. kolo

Pobjeda PSG-a, remi Marseillea i Bordeauxa

E. Škorić
Teme:

Posljednje tri utakmice četvrtog kola francuskog Le Championnata završene su, PSG je na Parku prinčeva s 3:0 pobijedio Lille, Valenciennes je minimalno slavio kod Toulousea (0:1), a u derbiju kola remizirali su Marseille i Bordeaux.

Lider francuskog šampionata poslije četvrtog kola je Bordeaux, ali samo zahvaljujući boljoj gol razlici od PSG-a. Parižani su do drugoplasirane pozicije došli poslije večerašnje pobjede nad Lilleom. Golom Clementa u 26. minuti Park prinčeva je naprosto poludio, a PSG-ovu ovjeru prvog mjesta donijeli su najprije rezervista Luyindula golom u 78. minuti, a potom i Jallet u posljednjoj minuti susreta. Lille ostaje sa jednim bodom na 18. mjestu i sigurno je jedan od kandidata za drugu ligu.

Prva pobjeda Valenciennesa, derbi bez golova

Do prve svoje pobjede stigao je i Valenciennes. Žrtva je bila domaći Toulous, a gol odluke postigao je Samassa par minuta prije posljednjeg sučevog zvižduka. Interesantno, Samassa je u igru ušao sam dvije minute ranije.

Derbi 4. kola, ali samo na papiru, bila je utakmica Marseillea i Bordeauxa. Aktuelni prvak Francuske uspio je neporažen se vratiti kući, a utakmica je završena s nepopularnih 0:0.

Le Championnat, 4. kolo:
PSG - Lille 3:0
Toulose - Valenciennes 0:1
Marseille - Bordeaux 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.