Pobjeda reprezentativaca u trening utakmici

Hrasnica: Famos - BiH 0:2

Pobjeda reprezentativaca u trening utakmici

Na upravo završenom trening susretu koji je fudbalska reprezentacija BiH odigrala protiv Famosa u Hrasnici, naša najbolja vrsta slavila je rezultatom 2:0.

Golove za selekciju BiH postigli su Pjanić i Muslimović, a vrijedi spomenuti i to da Edin Džeko nije dobio ni minut na terenu.

Selektor fudbalske reprezentacije Miroslav Blažević iznenadio je sve početnom formacijom u susretu. Ćiro se odlučio na teren od prve minute izvesti Supića, Spahića, Nadarevića, Salihovića, Jahića, Muratovića, Rahimića, Pjanića, Vladavića, Ibričića i Ibiševića. Ibričić se našao u ulozi polušpica, dok je jedini isturen u napadu bio Ibišević.

Upravo je prvih pola sata igre pripalo napadaču Hoffenheima. Vedo se našao u nekoliko opasnih situacija pred golom Famosa, ali lopta nije htjela ući u mrežu. Reprezentacija BiH je povela u 28. minuti. Samir Muratović je ubacio za Miralema Pjanića, koji pogađa za vodstvo Zmajeva, a pri rezultatu 1:0 za BiH se i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Blažević je na teren izveo gotovo drugu postavu. Od igrača koji su počeli susret na travnjaku su ostali samo Vladavić, Rahimić i Muratović, dok su priliku dobili Begović, Hrgović, Pandža, Mirvić, Muslimović, Damjanović, Misimović i Mravac.

Novi igrač atinskog AEK-a Sanel Jahić sjajno je prolazio po bokovima, a upravo nakon takvog jednog prodora po desnoj strani i centaršuta, Muslimović povisuje na 2:0, a to je bio, kako će se kasnije ispostaviti i konačan rezultat.

Svakako je zanimljivo da Ćiro nije ni minute u igri dao Edinu Džeki i Zlatanu Bajramoviću, a cijeli je susret igrao samo sa jednim napadačem. Najbolji utisak su ostavili Miralem Pjanić, koji će sasvim sigurno od prve minute u Armeniji na terenu zamijeniti Zvjezdana Misimovića, te brzi i prodorni Sanel Jahić, a ne smije se zaboraviti ni učinak Zlatana Muslimovića i Vedada Ibiševića, kod kojeg je primjetna ogromna želja za igrom i golovima.

Susret je počeo Nemanja Supić, a završio Asmir Begović, koji nisu imali mnogo posla na golu, pa će Ćiro kroz treninge morati odlučiti kome pokloniti povjerenje u Jerevanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.