Pobjeda Travnika u dramatičnoj utakmici protiv Veleža

Meč odlučen u 89. minutu

Pobjeda Travnika u dramatičnoj utakmici protiv Veleža

A. Haznadarević

U okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, na Piroti je pred oko 500 navijača odigran susret između domaćeg Travnika i gostujuće momčadi mostarskog Veleža.

Domaći su otvoreno krenuli, a prvu priliku je već u šestom minutu imao Simeunović, ali se odmah istakao golman gostiju Bandović.

Nakon 20-ak minuta dominacije domaćina, gosti su se oslobodili pritiska a Jugo je imao lijepu priliku, no lopta je otišla preko gola golmana Travnika.

U 38. minutu utakmice, dolazi do promjene rezultata, nakon kontre domaćih i centaršuta Redžepija, Simeunović je pokušao predriblati golmana gostiju koji ga obara, a sudija Nihad Arnautović pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođać je bio Čurić.

S tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu opet blaga inicijativa domaćih, a treba spomenuti dobru priliku  Redžepija, koji je odlično izveo slobodni udarac, ali je Bandović bio na visini zadatka.

U 61. minutu Velež dolazi do izjednačenja, golman domaćih Fejzić ruši Jugu, a kapiten Veleža Kajtaz preuzima odgovornost i pogađa za 1:1.

Pet minuta kasnije Travnik ponovo dolazi do vodstva. Ponovo je stijelac Čurić, ovaj put iz slobodnog udarca sa nekih 20-ak metara sa lijeve strane.

Nakon toga, samo što se krenulo sa centra, gostujući igrači prave faul nakon kojeg dolazi do naguravanja, te zbog dva crvena obje momčadi ostaju sa po deset igrača.

U 80. minutu gosti prave kontra napad preko Kneževića koji je lijepo uposlio Brkovića, koji po drugi put izjednačava rezultat na 2:2.

Domaći svu snagu okreću u napad, a to im je urodilo plodom minut prije kraja utakmice, te dolaze do pobjedničkog pogotka preko Terzića.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.