Pobjede AEK-a i Panathinaikosa

Superliga Grčke, 9. kolo

Pobjede AEK-a i Panathinaikosa

Edmir Škorić

Večerašnjim pobjedama AEK-a i Panathinaikosa kompletirano je deveto kolo grčke Superlige.

AEK je u Ateni, na Olimpijskom stadionu, ugostio Ergotelis, te očekivano došao do trijumfa. No, nije tako izgledalo nakon nešto više od pola sata igre, kada je Fragkoulakis pogodio mrežu domaćeg golmana Saje.

Uspio se AEK vratiti u igru pred kraj prvog dijela, kada je Kafes pogodio za 1:1, što je bio i konačan rezultat do odlaska na odmor. "Žuto-crni" ubacuju u brzinu više, pa preko Blanca i Edera dolaze do sigurne pobjede. U redovima AEK-a nije bilo našeg reprezentativca Sanela Jahića zbog povrede.

Ovom se pobjedom AEK uključio u sami vrh, dok je Ergotelis, sa devet skupljenih bodova, ostao na 13. poziciji. Panathinaikos se približio Olympiakosu na samo jedan bod. "Zeleni" iz Atine su, golom Christodoulopulosa iz 70. minute, slavili minimalnu pobjedu na gostovanju kod Atromitosa.

Grčka Superliga, 9. kolo:
AEK – Ergotelis 3:1 (Kafes 44, Blanco 55, Eder 90/ Fragkoulakis 33)
Atromitos – Panathinaikos 0:1 (Christodoulopoulos 70)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.