Pobjede Ajaxa i Feyenoorda
Zaboravljeni Ahmed Hossam Mido

Eredivisie, 16. kolo

Pobjede Ajaxa i Feyenoorda

Današnjim utakmicama kompletirano je 16. kolo holandske Eredivisije, a pobjedom je Ajax zadržao korak za prvoplarisanim PSV-om.

De Graafschap i Vitesse su remizirali sa 1:1, a oba gola su postignuta u prvom pčuvremenu. Hersi je doveo domaće u vodstvo u 23. minuti, da bi rezultat poravnao Pluim samo četiri minute kasnije.

Feyenoord je pobjedom nad Den Hagom od 2:1 pobjegao iz opasne zone. Do slavlja su došlo preokretom, naime u posljednjim trenucima gosti su poveli sa 0:1 preko Bulykina, ali je tim iz Rotterdama autogolom Radosavljevića i golom Castaignos došao do pobjede.

Istim rezultatom je i Heracles savladao Utrecht, a i na ovom susretu je postignut autogol. Schut je svojim autogolom u 55. minuti doveo u prednost ekipu Heraclesa, a Cornelisse poravnava na 1:1 u 73. minuti. Šest minuta prije kraja Overtoom iz golom iz penala donosi pobjedu domaćoj ekipi.

Akax je pobijedio Venlo na gostovanju sa 0:2, te tako ostao na tri boda zaostatka za PSV-om i Twenteom. Oba gola su postignuta u drugom poluvremenu, a mrežu domaćih prvi je zatresao Mido u 62. minuti koji je ušao samo šest minuta ranije. Sulejmani u 69. minuti postiže drugi gol za Ajax što će se kasnije ispostaviti konačnih za konačnih 0:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.