Pobjede Arsenala i Birminghama
Van Perise je danas bio raspoložen

Liverpoolu samo bod

Pobjede Arsenala i Birminghama

M. Maksimović

U šest utakmica 27.kola samo su Arsenal i Birmingham uspjeli doći do punog plijena.Liverpool je ispustio dva boda protiv Wigana, dok je WBA prokockao 3:0 protiv West Hama.

U svojevrsnoj najavi dvoboja Lige prvaka protiv Barcelone, Arsenal je na svom Emiratesu upisao novu pobjedu, nova tri boda je osvojio protiv Wolverhamptona, bilo je 2:0. Za Arsenal je najvažnije da je zadržao priključak za Manchester Unitedom, odnosno da je barem zamalo pobjegao Manchester Cityju. U centru pažnje je bio Holanđanin Robin van Persie koji je može se reći sam pobjedio Wolverhampton. Prvi gol je postigao u 18. minuti, drugi u 55.

Sjajnu utakmicu su odigrali West Bromwich Albion i West Ham. Domaća ekipa pod vodstvom novog trenera Roya Hodgsona je odigrala najbolje moguće prvo poluvrijeme, ali je baš kao i Arsenal kolo ranije pokazala da to što recimo imati tri gola prednosti na poluvremenu ne znači ništa. Golovima Dorransa (3), Thomasa (8) i autogolom Reida nakon 32. minute igre WBA je imao velikih 3:0, i u drugom poluvremenu domoaći su samo rutinski trebali da odrade posao. Sa tim se očito nisu složili gosti koji u osam minuta golovima koje postižu Demba Ba i Carlton Cole dolaze na 3:2. Međutim to nije sve od West Hama u ovoj utakmici. U 83. minuti Demba Ba postiže svoj drugi gol na utakmici za konačnih 3:3.

Stoke, Asmira Begovića nije izdržao, iako je na St.Andrewsu držao nulu do treće minute sudijske nadoknade. A onda se ukazao Nikola Žigić koji donosi pobjedu Birminghamu.

U preostalim utakmicama nije bilo pobjednika. Liverpool je nakon serije dobrih partija i pobjeda, opet iznenađujuće zapeo na Wiganu. Opet je gol za Redse zabio Raul Meireles, ali je gostima bod osigurao Steve Gohouri, 25 minuta prije kraja utakmice.

Istim rezultatom je završio duel Blackpoola i Aston Ville. Ovdje su domaći poveli preko Gabriela Agbonlahora već u 10. minuti, tri minute kasnije je Elliot Grandin izjednačio, ustvari postavio konačan rezultat. Jedinu utakmicu bez golova su odigrali Blackburn i Newcastle.












szólj hozzá: Ars2-0Wol

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.