Pobjede Athletica i Osasune

Primera, 4. kolo

Pobjede Athletica i Osasune

Edmir Škorić

Večeras i sutra na programu su susreti 4. kola španske Primere. U već odigranim utakmicama, Athletic je u Bilbauu slavio sigurnu pobjedu protiv Mallorce (3:0), baš kao i Osasuna pred svojim navijačima protiv Real Sociedada (3:1).

Mrežu gostiju iz Mallorce načeo je David Lopez u finišu prvog poluvremena, a drugu prvenstvenu pobjedu Athleticu su u drugom dijelu potvrdili San Jose iz penala u 62. minuti, te Inigo Perez u zadnjoj minuti susreta.

Athletica već u subotu čeka "pakleni" okršaj na svom San Mamesu protiv Barcelone, dok će Mallorca, također na svom terenu, odmjeriti snage sa Realom iz Sociedada.

U drugoj večeras odigranoj utakmici, Osasuna je bila blja od Real Sociedada. Gosti su, međutim, prvi došli u vodstvo, zahvaljujući golu Tamuda iz 16 . minute. No, Osasuna je preko Pandianija (38.) i Camunasa (42.) na odmor otišla sa minimalnom prednošću. Pobjedu domaćoj ekipi donosi Aranda u 75. minuti.

Osasuni je ovo prva prvenstvena pobjeda.

Primera, 4. kolo:
Osasuna - Real Sociedad 3:1 (Pandiani 38, Camunas 42, Aranda 75/ Tamudo 16)
Athletic Bilbao - Mallorca 3:0 (David Lopez 44, San Jose 62 - penal, Inigo Perez 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.