Pobjede Atletica i Plzena

Grupa B

Pobjede Atletica i Plzena

Midhat Šljivak

Atletico je na Vicente Calderonu u okviru grupe B dočekao portugalsku Academicu, te je slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Nakon što u prvom poluvremenu golova nije bilo, na samom otvaranju drugog poluvremena preko Diega Coste došli do prednosti od 1:0. Sve dileme oko pobjednika u ovom susretu rješene su u 67. minuti kada Emre Belezoglu pogađa za 2:0.  Konačnih 2:1 postavio je Cisse u 85. minuti utakmice.


U grupi B svoj susret u još odigrali Hapoel iz Tel Aviva i Plzen, a na kraju su gosti slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Do vodstva su stigli u 19. minuti kada Hanan Maman posprema loptu iza leđa gostujućeg golmana za vodstvo od 1:0.  Ipak, na poluvrijeme su gosti otišli sa neriješenim rezultatom nakon što je u finišu Pavel Horvath poravnao rezultat na 1:1. Do preokreta su gosti stigli u 55. minuti kada je Rajtoral pogađa za vodstvo Plzena od 2:1, što je bio i konačan rezultat utakmice.

 


szólj hozzá: Atletico MAdrid vs Academica 1:0 Costa

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti