Pobjede Barce, Villarreala i Palerma

Prijateljski susreti

Pobjede Barce, Villarreala i Palerma

Edmir Škorić

Iako bez većine igrča iz prvog plana, Barcelona je u prvoj prijateljskoj utakmici u Oslu savladala norvešku Valerengu (2:4). Pobjede u pripremnom dijelu sinoć su ostvarili i Villarreal, te Palermo.

Aktuelni španjolski prvak je pred oko 18.000 gledatelja došao do pobjede nad Valerengom. Izabranici Josepa Guardiole su tako na najbolji način otvorili pripreme za novu sezonu. Golove za Katalonce redom su postizali Sanchez, Maxwell, Martinez i Keita, dok su strijelci za domaće bili Singh (penal) i Zajić.

Ubjedljivu pobjedu zabilježili su nogometaši Villarreala, koji su nadigrali Tottenham i na kraju slavili s ukupnih 4:1. Hat-trick za Žutu podmornicu postigao je talijanski napadač Giuseppe Rossi, a njemu se u listi strijelaca s jendim pogotkom pridružio Ruben. Jedini gol za Spurse postigao je Giovanni Dos Santos. Što je još gore po Redknappove igrače, oni su ovaj pripremni susret odigrali na White Hart Laneu, pred svojim navijačima.

Talijanski Palermo kao gost je pobijedio austrijski Klagenfurt. Maccarone je Sicilijance u 65. minuti doveo u vodstvo, a Hernandez u 81. minuti povisio na 0:2. Utješni gol za Klagenfurt je, samo nekoliko minuta kasnije, postigao Triplat.

Prijateljske utakmice:
Klagenfurt - Palermo 1:2
Tottenham - Villarreal 1:4
Valerenga - Barcelona 2:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije