Pobjede Bologne i Napolia
Raspoloženi Marco Di Vaio

Sigurni domaćini

Pobjede Bologne i Napolia

M. Maksimović

Ubjedljivim pobjedama Bologne i Napolia otvoreno je 16. kolo Serie A. Bologna je na svom terenu deklasirala Torino 5:2, dok je Napoli sredio Lecce 3:0.

Bologna je ostvarila ubjedljivu pobjedu iako su gosti nakon prvog poluvremena imali vodstvo 0:1, golom Barronea iz šeste minute. U nastavku utakmice potpuni debakl gostiju. Volpi je načeo goste u 48. minuti, a gosti uzvraćaju pet minuta kasnije, pa golom Abatea ponovo vode.

Tada na scenu stupa Marco Di Vaio koji je u razmaku od sedam minuta zabio dva gola za preokret Bologne.  U 68. minuti Sereni u kaznenom prostoru ruši Bernaccia koji je realizuje najstrožu kaznu. Konačnih 5:2 postavio je svojim hat trick Di Vaio također sa bijele tačke u 79. minuti. Nakon ove pobjede Bologna je pobjegla na 16.mjesto sa 14 bodova dok je Torino ostao na 12.

Napoli je bez problema osvojio tri boda protiv Lecca. Prvi od tri gola na utakmici je postigao Hamsik
iz jedanesterca u 11. minuti. Na 2:0 je povećao tri minute prije odlaska u svlačionice Pazienza. Posljednji gol na utakmici je stigao u 65. minuti, strijelac je bio Denis

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.