Pobjede Crne Gore i Bjelorusije

Prijateljski susreti

Pobjede Crne Gore i Bjelorusije

E. Škorić

Crnogorska nogometna reprezentacija, rezultatom 2:0, bila je bolja od Azerbejdžana u prijateljskom ogledu.

Izabranici Cice Kranjčara, očekivano, došli su do pobjede u pripremnoj utakmici sa Azerbejdžanom. Pobjednik je riješen u posljednjih pola sata.

Vodstvo domaćoj selekciji donio je Luka Pejović, postigavši rijetko viđen pogodak sa 30-ak metara. Petnaestak minuta prije kraja, Fatos Bećiraj je glavom zatresao mrežu nemoćnih gostiju za konačnih 2:0.

Kina je golom Xua u finišu utakmice slomila otpor Latvije, a Paragvaj je sa visokih 7:0 slavio u Hong Kongu. Rezultatom 4:0 Bjelorusija, reprezentacija iz naše kvalifikacione grupe, bila je bolja od Omana. Martinovič je postigao prva dva gola, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Hleb i Rodionov.

Prijateljski susret:

Crna Gora – Azerbejdžan 2:0 (Pejović 62, Bećiraj 74)
Oman - Bjelorusija 0:4
Hong Kong - Paragvaj 0:7
Kina -Latvija 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.