Pobjede Gijona i Mallorce

Primera, 35. kolo

Pobjede Gijona i Mallorce

M. Šljivak

Sporting iz Gijona i Mallorca upisali su pobjede u utakmicama koje su prethodile El Clasicu.

Ekipa iz Gijona je na svom terenu ugostila Rayo Vallecano, te je upisala tri boda pobjedom od 2:1, ali i sa dva igrača više u ovom susretu. Gaston Sangoy je doveo Sporting u prednost nakon 18. minut aigre, da bi Rayo do izjednačenja došao nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu preko Labake.

Mikel Labaka je u 76. minuti dobio direktan crveni karton, asamo dvije minute nakon njegovog isključenja Mate Bilić je pogodio za pobjedu svog tima od 2:1. Do kraja je Rayo ostao i bez Casada koji je dobio drugi žuti karton u 87. minuti susreta.

Mallorca je golom Victora Casadesusa iz 33. minute došla do pobjede nad Zaragozom koja je nakon ovog poraza korak dalje od opstanka u Primeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.