Pobjede gostiju, Zenit bolji od Dinama

Premier liga Rusije, 3. kolo

Pobjede gostiju, Zenit bolji od Dinama

Edmir Škorić


Danas je sa tri odigrane utakmice kompletirano treće kolo ruske Premijer lige. Gostujuće pobjede ostvarili su Spartak Nalchik te Tom Tomsk, kao i Zenit, koji je u derbiju bio bolji od moskovskog Dinama.

Spartak Nalchik je golovima Dyadyuna slavio sa 2:0 kod Sibira u Novosibirskom. Nešto teže je do pobjede na gostovanju došao Tom Tomsk, koji je sa 3:2 bio bolji od Krylyja Sovetova. Zanimljivo, domaći su u prvih deset minuta imali vodstvo od 2:0, no istopilo se to do kraja prvog dijela golovima Michkova, Kovalchuka i Jokića. Konačan rezultat glasio je 3:2 u korist gostiju.

Derbi trećeg kola odigrali su Dinamo i Zenit. Moskovljani su na svom terenu poraženi rezultatom 1:2. Alves je goste doveo do prednosti u dvanaestoj minuti, a nakon pola sata igre gosti iz St. Petersburga imali su dva gola prednosti zahvaljujući Bystrovu. Utješni pogodak za Dinamo postigao je Kombarov iz penala u 66. minuti.

Ruska Premijer liga, 3. kolo:
Sibir N. - Spartak Nalchik 0:2
Samara - TOM Tomsk 2:3
Dinamo Mosk. - Zenit 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.