Pobjede Igmana i Omladinca
Foto: Arhiva

Prva liga FBiH, 12. kolo

Pobjede Igmana i Omladinca

E. Škorić

Tokom današnjeg dana odigrana su dva meča 12. kola Prve lige FBiH i oba susreta domaćini su bili uspješniji. Posljednji susret kola u srijedu će odigrati Budućnost i Posušje.

U Mionici kod Gradačca Omladinac je na svom Lipiku teško ali zasluženo savladao Krajišnik. Gosti iz Velike Kladuše poraženi su rezultatom 3:2. Omladinac je tako došao na 9. mjesto tabele, dok je Krajišnik ostao na 7. mjestu.

Dosta golova palo je i u drugom današnjem meču. Naime, u Konjicu je Igman nadigrao posljednjeplasirano Žepče (4:1). Igman je na desetom mjestu tabele sa 14 bodova, a Žepče, kao što smo već i rekli, na zadnjem mjestu i uz Vitez je jedan od glavnih kandidata za ispadanje.

12. kolo Prve lige FBiH
Omladinac - Krajišnik 3:2
Igman - Žepče 4:1

Budućnost i Posušje okončat će kolo utakmicom u srijedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.