Pobjede Le Havrea i Rennesa

Francusko fudbalsko prvenstvo

Pobjede Le Havrea i Rennesa

Le Havre i Rennes upisali su domaće pobjede u 27. kolu francuskog prvenstva. Le Havre je savladao Sochaux 2:1, a Rennes je bio bolji od Auxerrea 2:0.

Le Havreu, uvjerljivo posljednjeplasiranoj momčadi francuskog šampionata, ovo je bila tek peta ovosezonska pobjeda, te 18. osvojeni bod. Za pretposljednjim St. Etienneom Le Havre i dalje zaostaje velikih osam bodova.

Sochaux je poveo golom Jacquesa Fatyja iz 12 minute, izjednačio je Amadou Alassane, a sva tri boda domaćinima donio je Kevin Anin. Spomenimo da je Sochaux utakmicu završio s desetoricom radi isključenja Nicolasa Mauricea-Belaya.

Rezultati
Le Havre – Sochaux        2:1
Rennes – Auxerre        2:0
Saint-Etienne – Nantes        2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.