Pobjede St. Etiennea i Marseillea
Gomis pogodio za St. Etienne

Šampionat Francuske u fudbalu - 17. kolo

Pobjede St. Etiennea i Marseillea

E. Škorić

St. Etienne je u derbiju začelja u 17. kolu šampionata Francuske večeras bio bolji od Le Havrea rezultatom 2:0. Marseille je očekivano savladao Nice, dok su bodove podijelili Lille i Toulouse, odnosno Caen i Rennes.

Marseille je danas na Veledromu oečkivano savladao Nice rezultatom 2:1. Echouafni je pogodio vlastitu mrežu, te tako donio ranu prednost domaćem sastavu. Niang je pred kraj prvog poluvremena sa bijele tačke povećao prednost. Gol koji se kasnije ispostavio utješni za goste, djelo je Bamoga u 47. minuti. 

St. Etienne uvjerljiv

St. Etienne je protiv Le Havre sve riješio u zadnjih 15 minuta. Strijelci za konačnih 2:0 bili su Payet (75) i Gomis (80). Ovom pobjedom St. Etienne je pobjegao iz opasne zone, te ih je napokon krenulo i u domaćem šampionatu, budući da su do sada najbolje partije odigrali u Ligi UEFA.

Lille u zadnjoj minuti do izjednačenja

Lille je u zadnjim minutama uspio izjednačiti protiv Toulousea. Cetto je doveo Toulouse u vodstvo pola sata prije kraja utakmice, ali su domaći furiozno krenuli u zadnjih nekoliko minuta te golom Bastosa uspjeti doći do boda.

Podjela bodova bila je i u Caenu. Istoimeni domaćin je poveo golom Niveta u 45. minuti, ali je Rennes uspio izjednačiti 15 minuta prije kraja. Strijelac je bio Sow.

Pjanić nažalost nije u sastavu Lyona

U tijeku je utakmica Nantesa i Lyona, mladi bh. reprezentativac Miralem Pjanić nažalost nije u sastavu Lyona.

Sutra je na rasporedu i ostalih pet utakmica 17. kola. Grenoble našeg stručnjaka Mehmeda Baždarevića dočekuje Auxerre. Lorient će ugostiti Nancy, a Monaco Sochauxa. PSG dočekuju Le Mans na Parku prinčeva.

Današnji rezultati 17. kola:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Marseille - Nice 2:1
St. Etienne - Le Havre 2:0
Caen - Rennes 1:1
Lille - Toulose 1:1
Nantes - Lyon (u tijeku)

Na tabeli vodi Lyon sa 34 boda i utakmicom manje, Marseille ima 31. Rennes je na 3. mjestu sa 30 bodova, a četvrtoplasirani je Bordeaux sa 29. Grenoble našeg Baždarevića je na 13. mjestu sa 20 bodova, ali i sa dvije utakmice manje. Na začelju su Le Havre (12), Sochaux (11) i Valenciennes (11).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.