Pobjede Švicarske i Bjelorusije
Xherdan Shaqiri

Počelo EP U21 u Danskoj

Pobjede Švicarske i Bjelorusije

M. Maksimović

U Danskoj je jučer počelo Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.Osam selekcija je raspoređeno u dvije grupe, a domaćin turnira je Danska. Uz Dansku, u grupi A igraju Bjelorusija, Švicarska i Island, dok su u grupi B Engleska, Ukrajina,Španija i Češka.Na prvenstvu nema branitelja naslova Njemačke, nema peterostrukih prvaka Italije, nema ni Holandije.

Na startu su odigrane dvije utakmice u grupi A. Bjelorusija je opravdala status blagog favorita protiv Islanda.Nakon slabog prvog dijela, u nastavku se zaigralo puno otvorenije. Islanđani su imali dvije dobre, nisu ih iskoristili i onda je stigla kazna. U 77. minuti je srušen u kaznenom prostoru Islanda Dragun, Aron Gunnarsson je dobio crveni karton, a gol za 1:0 sa bijele tačke postiže Voronkov. Konačnih 2:0 postavlja Maksim Skavysh tri minute prije kraja.

U drugom duelu Švicarska je nastavila niz nepobjedivosti u susretima sa Danskom.U dubroj utakmici centralna figura je bio Xherdan Shaqiri koji jeodlučio pobjednika golom u 48. minuti utakmice. Pored postignutog gola, Shaqiri je imao nekoliko dobrih prilika, ali je u par navrata dobro intervenisao Andersen.

Grupa A:
Danska - Švicarska 0:1 (0:0)
Bjelorusija - Island 2:0 (0:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.