Pobjede Swanseaja i WBA, remi Sunderlanda i Wolvesa

Premiership

Pobjede Swanseaja i WBA, remi Sunderlanda i Wolvesa

Midhat Šljivak

Nakon katatstrofe Norwicha u susretu sa Manchester Cityjem (6:1) u prvom susretu 34. kola engleske Premier lige, danas su odigrane još tri utakmice.

Najubjedljiviju pobjedu upisao je Swansea koji je savladao Blackburn rezultatom 3:0, te im je tako otežao borbu za opstanak. Domaći su do prednosti došli u 37. minuti preko Gylfija Sigurdssona, da bi šest minuta kasnije novi gol za Swansea postigao Dyer za rezultat poluvremena od 2:0.

Nastavak susreta donio je još jedan gol u mreži gostiju iz Blackburna. Igrala se 63. minuta kada je svojim drugim golom na susretau, Sigurdsson postavio konačnih 3:0.

Minimalnu pobjedu od 1:0 ostvario je i WBA protiv Queens Park Rangersa.  Jedini gol na susretu postignut je u 22. minuti kada je Graham Dorrans pogodio za ispostaviće se tri boda West Bromwicha.

Susret Sunderlanda i Woverhamptona je okončan bez golova.

 




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.