Pobjede Tekstilca i Slobode  Mrkonjić Grad

Prva liga RS

Pobjede Tekstilca i Slobode Mrkonjić Grad

D. Vejo

Fudbaleri Tekstilca iz Dervente i Slobode iz Mrkonjić Grada zabilježili su danas trijumfe na svojim terenima u okviru 13. kola Prve lige Republike Srpske.

Tekstilac je dobro otvorio utakmicu protiv Borca iz Šamca. Od samog starta Dervenćani su krenuli na sve ili ništa. Redali su priliku za prilikom, trud je urodio plodom u 45. minuti meča, kada za vodstvo domaćina pogađa Milaković koji postavlja rezultat prvog dijela.

Isti scenario viđen je u drugoj dionici susreta. Za velikih 2:0 i trijumf pogodio je rezervista Simović.

U drugom meču, snage su odmjerili Sloboda i Zvijezda 09 u Mrkonjić Gradu. Domaći tim slavio je minimalnim rezultatom (1:0), a jedini gol na meču postignut je u prvom poluvremenu gdje se u ulozi glavnog egzekutora našao Savić u 41. minuti igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi