Pobjede timova iz Moskve, Zenit i dalje na vrhu

Zenit i CSKA stopostotni

Pobjede timova iz Moskve, Zenit i dalje na vrhu

S. Bošković

Susretom Samara i Spartaka završeno je peto kolo Ruske lige. Pored ovog susreta, odigrana su još dva. Zenit je zadržao vodeću poziciju na ljestvici, a CSKA uspio sačuvati mrežu netaknutom u novoj sezoni. 

CSKA je u četvrtom kolu Ruske lige dočekao ekipu Amkara, te su slavili sa 2:0. Moskovska ekipa povela je već u drugoj minuti iz penala. Igrač gostujuće ekipe u kaznenom prostoru zaigrao je odbojku, a jedanaesterac u gol pretvorio je Natcho. Na Khimki areni dominirao je domaći tim, a Tosić je u finišu prvog poluvremena zabio za 2:0, te riješio susret. U drugih 45 minuta nije bilo velikih uzbuđenja. Nakon četiri kola CSKA ima četiri pobjede, uz gol razliku 6:0.

Zenit, koji je također bio bez poraza u prva tri kola, gostovao je kod Ufe, te su u posljednjim minutama slavili. Konačan rezultat glasio je 0:1 za goste. Pobjeda gostiju iz Petersbugra mogla je biti i uvjerljiva, no domaća ekipa se je odlično branila. Ipak u 86. minutu, rezervista Danny donio je pobjedu Zenitu i produžio stopostotni učinak u ligi.

Još jedan klub iz Moskve ubilježio je rutinsku pobjedu na gostovanju. Spartak je protiv Samare pobijedio sa 2:0, te ostao u vrhu ljestvice. Promes, nakon samo pet minuta igre, postiže gol sa 0:1. Domaća ekipa izgledala je bezidejno, a tu bezidejnost iskoristio je Promes, koji postiže svoj drugi gol na utakmici za krajnji rezultat od 0:2, u 52. minutu. Tek nakon drugog primljenog kola Samara se je probudila, no ipak nisu pronašli put do mreže Rebrova

Ruska Premier liga, peto kolo:

CSKA Moksva-Amkar 2:0 (Natcho 2', Tosić 41')
Ufa-Zenit Petersburg 0:1 (Danny 76')
Samara-Spartak Moskva 0:2 (Promes 5', 52' )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.